Minden problémára van egy megoldás

zárnyitás Bankkártyával- Jó öttlet-e

2021/09/02. - írta: webes1

Zárnyitás - Ajtónyitás bankkártyával? Tényleg működik?

 

Minden emberrel legalább egyszer az életében előfordul, hogy egy elhagyott kulcs, vagy a becsapódott ajtó miatt nem tudott bejutni az autóba vagy a lakásba.

Ilyenkor elborítja az agyunkat a méreg és egyből eszünkbe jut az összes szitokszó, ami a magyar nyelvben egyáltalán előfordult valaha.

kep4.jpgHa éppen olyan bejárati ajtónk van, amelyiken kívülről nem egy kilincs, hanem csak egy ajtógomb található, nem kell azonnal pánikba esni, kis ügyességgel megoldható a probléma.

Ilyen típusú ajtóknál rendszeresen elő szokott fordulni, hogy „csak kiviszem a szemetet” (kulcs persze nincs nálam) aztán egy lanyha szellő és paff… már rám is csapódott az ajtó. Lehet, hogy a betörők ellen nagyobb biztonságot nyújt, de saját magunk ellen nem véd meg.

De térjünk vissza a bankkártyás nyitásra. Természetesen bankkártya helyett használjunk más fajta plasztikkártyát, hiszen fennáll a veszélye a kártya sérülésének.

Hogyan is kell csinálni?

Kulcslyuk magasságban kell kezdenünk. Próbáljuk meg a kártyát az ajtó és az ajtófélfa közé betolni. Ezután óvatosan húzzuk felfelé, míg nem érezzük, hogy beleütközünk a zárnyelvbe. Ekkor kicsit húzzuk ki a kártyát, hogy a zárnyelvvel egy magasságba kerüljön. Ha ez meg van és ha jól csináltuk akkor egy kicsit felfelé húzva be tudjuk nyomni a zárnyelvet. Lehet, hogy a leírás alapján egyszerűnek tűnik, de higgyék el, sok gyakorlást igényel.

Bízza inkább szakemberre

Természetesen ez a módszer nem feltétlen kifizetődő, hiszen előidézhető vele a bejárati ajtó károsodása és nagyobb bajt okozhatunk, mint amekkora eredetileg volt. Ráadásul, ha még voltunk olyan balgák, hogy a bankkártyánkkal álltunk neki a dolognak, a kártyacsere költsége is a nyakunkba szakad.

Cégünknél törekszünk a roncsolás mentes zárnyitásra, ajtónyitásra, költséghatékonyan dolgozunk, valamint mindenféle és fajta ajtók nyitását megvalósítjuk a nap 24 órájában, legyen az hétvége vagy éppen ünnepnap, minket bátran hívhat! Minden zártípust ki lehet nyitni, csak tudás, a megfelelő szerszám és némi idő kell hozzá!

komment
süti beállítások módosítása