Minden problémára van egy megoldás

Zárcsere szükség esetén

2015/03/19. - írta: webes1

 

Zárcsere szükség szerint

 

A zárcsere sokak szerint egy fölösleges feladat. Akik így vélekednek, általában igen rosszul járnak a végén. Sokszor nem is gondol bele egy ember, mennyi mindent lehet megelőzni egy egyszerű zárcserével.

zar.jpgIsmerünk-e olyan család tagot, barátot vagy távoli ismerőst, akihez törtek már be? Ha igen, kérdeztük már meg tőlük, mit éreztek akkor, amikor betörtek hozzájuk? Sikerült e feldolgozni az eszmei és anyagi veszteséget? El lehet valaha is ezt a szörnyű dolgot felejteni, és az a kis ördög, aki azt súgja megtörténhet megint, eltűnik valaha? Nos, mi megkérdeztük minden egyes ügyfelünket, akik egy betörés után zárcserével hívtak fel minket. A válasz minden esetben az volt, hogy nem lehet elfejteni soha, és az a kis ördög onnantól kezdve az életük részévé válik.

Minden esetben azt szoktuk javasolni, hogy előzzék meg a bajt. nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos egy zár szerkezete és annak a szerepe egy család életében. Akinek van olyan ismerőse, aki otthonába már jártak illetéktelen behatolók, azt javasoljuk beszélgessenek el vele. Érdemes. Teljesen más, ha mi ajánljuk ezt egy ügyfélnek és az is más, ha egy olyan személy akit ismernek és akiben megbíznak. Garantáltan mindenki azt fogja javasolni, amit mi is szoktunk. Térjenek haza és vizsgálják meg tüzetesen, hogy a zárak megfelelő biztonságot nyújtanak családjának. Sokszor érdemes szakembert segítségét kikérni, mert míg valaki jónak ítéli meg, nem biztos, hogy valójában az is.

Érdemes bele gondolni, mennyi minden múlik egy zárcserén. Az anyagi javakról már beszéltünk. De térjünk ki arra, hogy milyen trauma lenne, ha a gyerekek, a család otthon lenne egy betörés során. Ha éjjel arra ébrednének, hogy azt nézik, alszanak. Bele gondolni is borzasztó. A felnőtt ember még valahogy megbirkózik a tudattal és egy idő után át is lendül a traumán, de egy gyerek soka. Egy gyerekben olyan maradandó lelki sérüléseket tud okozni egy betörő, melyet soha életében nem fog kiheverni. Valószínű rémálmokat és további betegségeket okoz.

Ezek tudatában érdemes tehát mérlegelni. Egy zárcsere ára áll szemben egy egész család életével és lelki világukkal. Nincs az a pénz, ami felérne egy ember élettel. Minden anyának az első a családja egészsége és biztonsága. Mindenki maga mérlegeljen tehát, mire mennyi pénz szán a költségvetésből. Véleményünk szerint az első lépés a zárral kezdődik.

 

Web: http://www.zar-csere.hu/

 

 

komment
süti beállítások módosítása